Повернутися до звичайного режиму

перший урок

У цьому навчальному році перший урок був присвячений святкуванню 20-ї річниці незалежності України, за темою: "Україна ‑ наш спільний дім".
Головною метою його було:
v Ознайомлення учнів з основними державотворчими подіями становлення незалежної України, вивчення основних засад демократичного та суспільного ладу України, її досягнень за останні роки.
-Закріплення знань про державну символіку (Герб, Прапор, Гімн, Основний Закон України – Конституцію); про такі поняття та категорії, як народ, нація, етнос, держава, громадянин, громадянські права та обов'язки.
- Зміцнення громадянських якостей учнів.

- Формування ціннісного ставлення до держави, суспільства, мови, сім'ї, самого себе; почуття особистої відповідальності за долю своєї держави та українського народу.

Другим, пройшов урок – бесіда на тему: « Кримінальна відповідальність неповнолітніх!»
В заході прийняли участь учні 8х,9х.10А,11х, класів.
Під час бесіди, учні дізналися про особливості кримінальної відповідальності та покарання неповнолітніх, що неповноліття на час вчинення злочину враховується кримінальним законом як пом’якшуюча обставина, але це не звільняє від покарання, дізналися як себе поводити під час затримання чи арешті, які неповнолітні мають права .

Разом з капітаном міліції Волоснік І. М, о/у ВКМСД Комінтернівського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області , для закріплення матеріалу, з учнями розглянула практичні ситуації , де вони мали змогу застосувати статті кримінального кодексу .
Класні керівники 5х,6х,7х, класів провели виховні години, бесіди на тему"Кримінальна відповідальність неповнолітніх " , "Права та обов’язки школяра", "Що таке громадянська позиція людини", "Вчимося бути справжніми громадянами", "Не переступи закон" , та інші.
Кiлькiсть переглядiв: 246