Міністерство юстиції зареєструвало Положення про державну підсумкову атестацію учнів. Це означає, що воно вступило у законну силу.

30-01-2010


Міністерство юстиції зареєструвало Положення про державну підсумкову атестацію учнів. Це означає, що воно вступило у законну силу.

У цьому документі вже не знайти слова «іспити». Оцінювання знань учнів буде у формі підсумкових шкільних робіт. Все це починається з четвертого класу, після закінчення початкової школи.

Атестації підлягають знання з української мови (мова і читання) та математики. Після дев’ятого класу (основна школа) будуть контрольні роботи з п’яти предметів — української мови, математики, географії, біології та іноземної мови.

Замість іноземної мови може бути інший гуманітарний предмет за вибором навчального закладу. У школах з навчанням мовами національних меншин п’ятим предметом може бути мова навчання у цій школі. Скажімо, замість англійської — російська, польська, угорська тощо.

У школах з поглибленим вивченням того чи іншого предмета, у спеціалізованих навчальних закладах можна обрати цей предмет.

Контрольні роботи у дев’ятих класах можна проводити у формі усного опитування, письмової роботи, захисту творчих робіт тощо.

27 січня на селекторній нараді заступник міністра освіти і науки Павло Полянський зазначив, що підсумкова атестація розпочнеться першого червня диктантом з української мови і триватиме до вісімнадцятого червня.

Одинадцятикласники проходитимуть атестацію з трьох предметів — української мови (обов’язково переказ), математики чи історії України та одного предмета за вибором учнів.

Підсумкову роботу з математики виконують учні, які навчалися у класах універсального (безпрофільного), природничо-математичного, технологічного напрямів та економічного профілю. Роботу з історії України виконуватимуть учні, які навчалися у класах філологічного, суспільно-гуманітарного, художньо-естетичного та спортивного напрямів. Підсумкова атестація одинадцятикласників триватиме 11-18 травня.

За словами Полянського, навчання у школах повинно завершитися 27 травня.

28 травня — останній дзвінок.

Видача атестатів — 28, 29, 30 травня.

Ці дати можуть уточнюватися у зв’язку з проведенням виборів до місцевих рад.

http://euroosvita.net/
Кiлькiсть переглядiв: 205