Акція «Будиночок для пернатого друга»

Харківський зоопарк запрошує всіх взяти участь у традиційній весняній акції «Будиночок для пернатого друга».

Кожен відвідувач (1чол.), який 1 квітня (в неділю) прийде в зоопарк з пташиним будиночком (шпаківню, синичник, дуплянка тощо), має право не тільки безкоштовно пройти в зоопарк, але й стати учасником свята «Зустріч пернатих друзів» .

Птахи - наші вірні помічники у захисті садів, парків, скверів від комах-шкідників. Наприклад, пара мухоловок-зозулястих, вигодовуючи пташенят, за два тижні збирає і знищує близько кілограма комах, а підрослі пташенята за добу з'їдають стільки корму, скільки важать самі.

Будувати пташині будиночки і годівнички дуже цікаво. Вони залучають на ділянку птахів, за якими цікаво спостерігати. Існує багато різних типів пташиних будиночків. Найбільш поширені шпаківні - штучні гнізда для шпаків, і синичники - для синиць та інших дрібних птахів: мухоловок-зозулястих, садових горихвосток, поповзнів та ін.. По конструкції шпаківню і синичник подібні, тільки розміри (в тому числі і діаметр отвору) у синичника кілька менше, ніж у шпаківні.

Пташині будиночки треба робити, точно дотримуючись необхідні правила і розміри. Іноді трапляється, що будиночки, на виготовлення яких ви затратили багато праці, залишаються незаселеними через те, що були зроблені неправильно, або стають небезпечною «пасткою» для пташенят, які або не можуть з будиночків вибратися, або гинуть від токсичних хімічних речовин, які входять до складу ДСП.

Щоб перейти на сторінку з рекомендаціями з виготовлення будиночків, клацніть по цьому посиланню: Будиночок для пернатого друга

джерело: http://www.zoo.kharkov.ua/news/5026.htm

/Files/images/8_marta/images.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 273