Повернутися до звичайного режиму

Всеукраїнський конкурс "Класний керівник року",

Міністерством освіти започатковано конкурс для класних керівників

Міністерством затверджено положення про Всеукраїнський конкурс "Класний керівник року", що має сприяти зростанню престижності звання класного керівника

Виходячи зі змісту документа, конкурс буде проводитися з метою сприяння зростанню престижності звання класного керівника, його ролі і статусу як компетентного педагога ХХІ століття у виконанні завдань, покладених Законом "Про загальну середню освіту" на загальноосвітні навчальні заклади.

Основними завданнями конкурсу є удосконалення фахової майстерності вчителя, виявлення досвіду кращих вчителів - класних керівників, популяризація педагогічних здобутків класних керівників-новаторів, створення інформаційного освітнього простору, а також привернення уваги представників влади та громадськості до проблем освіти, виховання підростаючого покоління.

У затвердженому положенні про проведення конкурсу зазначається, що участь у конкурсі відбуватиметься на добровільних засадах. У ньому можуть брати участь педагогічні працівники - класні керівники 5-11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів, а також вихователі шкіл-інтернатів, спеціальних шкіл та санаторних шкіл.

Учасники повинні мати відповідну фахову освіту та стаж педагогічної роботи не менше трьох років. Для участі в конкурсі класні керівники мають подати у районний (міський) відділ освіти опис власного досвіду роботи.

Конкурс буде проводитися у три тури, один раз на три роки з 1 вересня по 31 грудня, починаючи з 2012 року, та включатиме районний (міський), обласний та всеукраїнський тури. Переможці конкурсу будуть нагороджуватися відповідними дипломами Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.

Положення про Всеукраїнський конкурс "Класний керівник року" також містить інші особливості, що пов’язані з участю, проведенням та визначенням переможців конкурсу.

Регіональним управлінням освіти і науки доручено довести до відома керівників загальноосвітніх навчальних закладів положення про започаткований конкурс. Організацію та проведення Всеукраїнського конкурсу "Класний керівник року" забезпечуватиме Інститут інноваційних технологій і змісту освіти.

Кiлькiсть переглядiв: 292