Стратегія розвитку Харкова до 2030

Розробка Стратегії розвитку Харкова до 2030 року перебуває на етапі збору інформації.

Про це на прес-конференції повідомив Харківський міський голова Геннадій Кернес.

За словами Кернеса, зараз йде етап обробки та збору інформації.

"Ми сім разів відміряти і тільки потім будемо різати.Стратегія не повинна бути декларативною. Це буде чіткий і зрозумілий документ для роботи. Ті люди, які працюють над її створенням, трудяться з бажанням. Ми спілкуємося і з харків'янами, і з молоддю ", - зазначив Кернес.

У той же час Кернес пообіцяв, що робота над Стратегією розвитку Харкова до 2030 року завершиться в 2012 році.

Нагадаємо, що Стратегію розвитку міста Харкова до 2030 року буде розробляти Харківська державна академія міського господарства.
Варто зазначити, що Харківський міський голова Геннадій Кернес повідомив, що навесні 2012 року буде розроблена Концепція Стратегії розвитку міста Харкова до 2030 року. Сама ж Стратегія орієнтовно буде прийнята восени 2012 року.

Харківські школярі допоможуть у розробці Стратегії розвитку Харкова до 2030 року.

Про це в ході прес-конференції повідомила директор Департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко.

«Школярі не можуть знаходитися в стороні від такої події, як розробка Стратегії майбутнього розвитку міста, тому що в Харкові більше 100 тисяч учнів. Адже школярі - це запорука успіху нації і майбутнє нашого міста », - зазначила Деменко.

У рамках підготовки Стратегії розвитку проведуть кілька конкурсів серед школярів.

Зокрема, буде проведено міський-літературний конкурс учнівських робіт «Харків-2030 - погляд у майбутнє». Цей конкурс розрахований на старшокласників.

Для учнів середніх класів проведуть конкурс художніх робіт «Харків у фарбах майбутнього», а для учнів 8-9 класів проведуть конкурс учнівських проектів «Місто, яке прагне в майбутнє».

«Конкурс добровільний. Ми розробили положення, розіслали по всім школам.Конкурси триватимуть до весни. Роботи переможців конкурсів можуть бути враховані при створенні Стратегії. Погляд сучасних молодих людей обов'язково допоможе в створенні Стратегії розвитку Харкова до 2030 року.Крім того, переможців чекають подарунки, не подаруночки, а гарні подарунки », - повідомила Деменко.

джерело: http://dozor.kharkov.ua/main/kh/1101176.html

Кiлькiсть переглядiв: 301