Міністерство освіти оприлюднило проект програми ЗНО з всесвітньої історії

Міністерством освіти і науки оприлюднено проект програми зовнішнього незалежного оцінювання з всесвітньої історії

Нагадаємо, всесвітня історія як предмет зовнішнього незалежного оцінювання був доданий до переліку предметів тестування в жовтні цього року і буде впроваджений до системи ЗНО у 2012 році.

Відповідно до Умов прийому до вищих навчальних закладів у 2012 році, сертифікат ЗНО з всесвітньої історії може використовуватись при вступі на наступні спеціальності: історія; політологія; міжнародні відносини; міжнародне право; міжнародна інформація; міжнародний бізнес та країнознавство.

Слід зазначити, що всесвітня історія буде предметом за вибором, тобто при вступі до вищих навчальних закладів на вищезазначені спеціальності, може використовуватися сертифікат ЗНО з всесвітньої історії або сертифікат з альтернативного предмета, що вказаний у додатку №1 до Умов прийому до вузів у 2012 році.

У пояснювальній записці до Проекту програми зовнішнього оцінювання з всесвітньої історії зазначається, що запропоновану програму складено враховуючи цілі, вимоги і зміст навчання історії в школі, закладені в Державному стандарті освіти та чинній програмі зі всесвітньої історії для 11-річної школи. Хронологічно програма охоплює весь зміст шкільних курсів всесвітньої історії від найдавніших часів до сьогодення і складається з 42 тем.

Проект програми передбачає перевірку сформованих в учнів знань про основні політичні, соціально-економічні, культурні події, явища та процеси минулого, діяльність видатних історичних діячів, а також сформованості в учнів загальнопредметних історичних умінь.

Програму зовнішнього незалежного оцінювання з всесвітньої історії буде розміщено після її офіційного затвердження Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України у розділі програми ЗНО.

Завантажити ПРОЕКТ програми ЗНО з Всесвітньої історії можна на сайті Міністерства освіти і науки за наступним посиланням.

Посилання за темою:

За матеріалами: Освіта.ua

Кiлькiсть переглядiв: 300