Повернутися до звичайного режиму

У 2011 переведення годинників на зимовий час випадає на 30 жовтня.

Як ми вже звикли, 20 років поспіль в Україні ще з часів Радянського Союзу стрілки годинника переводилися 2 рази на рік. Перехід в Україні на зимовий час здійснювався всі ці роки в останню неділю жовтня. У 2011 переведення годинників на зимовий час випадає на 30 жовтня.
Так що, переведення годинників в Україні в 2011 році на зимовий час (на годину назад - темніє раніше, світає раніше, лягаємо спати пізніше і вранці спимо на годину більше) буде здійснений 30 жовтня - в останню неділю поточного місяця.

Про це нагадує Державний комітет України з питань технічного регулювання та споживчої політики.
Перехід на «зимовий час» в останню неділю жовтня здійснюється відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 13 травня 1996 року № 509 «Про порядок обчислення часу на території України», зазначають у Держспоживстандарті.
Нагадаємо, 20 вересня 2011 року Верховна Рада Україна прийняла постанову «Про зміну порядку обчислення часу на території України». Таким чином, було скасовано щорічне переведення годинників на «зимовий» і «літній» час.
Нововведення в порядку обчислення часу, прийняті Верховною Радою, викликали значний резонанс в суспільстві і в середовищі вчених, тому що таке рішення не було погоджено з фахівцями.
Після багатьох звернень вчених і обурення громадян, ВР скасувала постанову «Про зміну порядку обчислення часу на території України». Тобто, в Україну було збережено перехід на зимовий час.
Кiлькiсть переглядiв: 250