Повернутися до звичайного режиму

Проблеми онлайн-безпеки дітей в Мережі інтернет.

Експерти «Київстар» за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України взяли участь у регіональних конференціях педагогічних працівників. Понад 5 000 вчителів в 11 областях України ознайомилися з проблемами онлайн-безпеки та правилами безпечної поведінки дітей у Мережі.

Виступи експертів з онлайн-безпеки «Київстар» перед українськими педагогами стали черговим етапом соціальної ініціативи «Безпечний інтернет «Київстар» - школам». У Києві, Дніпропетровську, Чернігові, Житомирі, Івано-Франківську, Хмельницьку, Львові, Миколаєві, Харкові, Запоріжжі та Севастополі фахівці «Київстар» розповіли педагогам про основні інтернет-загрози, правила безпечної поведінки в Мережі і передали вчителям спеціально розроблені інформаційні матеріали, які допоможуть їм розібратися в питаннях дитячої онлайн-безпеки.

Вчителі відзначили актуальність проблеми онлайн-безпеки дітей та практичність отриманих рекомендацій для навчання школярів безпечній поведінці в Мережі.

Для викладання основ поведінки в інтернеті в школі вчителі зможуть скористатися посібником «Діти в інтернеті: як навчити безпеці у віртуальному світі». Посібник розроблено «Київстар» у партнерстві з Інститутом психології ім.Г.С.Костюка АПН України та рекомендовано Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України.

Завдяки реалізації програми «Безпечний інтернет «Київстар» - школам» до кінця 2011 року 200 шкіл України будуть забезпечені доступом до швидкісного інтернету від «Київстар», який дозволить вчителям і учням використовувати нові можливості Мережі для освіти та розвитку: знайомитися з інформацією на освітніх ресурсах, дивитися навчальні фільми, переглядати відео-інструкції і т.п.

Ірина Принц, менеджер програм соціальної відповідальності «Київстар»:

«Ми впевнені, що доступ до інтернету, який надає «Київстар», принесе користь школярам і розширить їхні можливості для навчання та розвитку. Для компанії особливо важливо, щоб наш подарунок - підключення до Всесвітньої Мережі - був безпечним для учнів. Тому «Київстар» приділяє величезну увагу навчанню принципам поведінки дітей в інтернеті. Ми провели ряд семінарів в рамках конференцій для педагогічних працівників, на яких розповіли про проблематику, поділилися своїми напрацюваннями та передали посібники щодо безпеки дітей в Мережі».

«Київстар» проводить системну роботу щодо забезпечення безпеки дітей в інтернеті. У компанії з 2009 року діє соціальна програма «Київстар» «Безпека дітей в інтернеті», спрямована на захист дітей від загроз Мережі. У її рамках оператор в партнерстві з Інститутом психології ім. Г.С. Костюка АПН України створив «білий список» рекомендованих дитячих сайтів, на основі якого була розроблена безкоштовна послуга «Батьківський контроль», яка захищає дитину від онлайн-загроз при користуванні інтернетом з мобільного телефону.

Довідка про співробітництво «Київстар» та Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України:

Компанія «Київстар» співпрацює з Міністерством освіти з 2007 року, коли в рамках соціальної програми «Київстар» «Мобільна культура» Міносвіти та телеком-оператор підписали Меморандум про співпрацю та спільно впровадили освітню програму для середніх учбових закладів з метою виховання у школярів культури користування мобільним телефоном, як в школі, так і за її межами. Також Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України схвалило посібник «Київстар» «Діти в Інтернеті: як навчити безпеці у віртуальному світі» та надало йому гриф Міністерства. У липні 2011р. «Київстар» та Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України розпочали реалізацію ряду проектів, мета яких - підвищити культуру користування інтернетом, забезпечити доступ до інформаційно-освітніх ресурсів Всесвітньої Мережі та навчити правилам безпечної поведінки в інтернеті школярів, батьків та педагогів.

Кiлькiсть переглядiв: 253