Повернутися до звичайного режиму

В Міністерстві відбулась Всеукраїнська нарада начальників управлінь освіти і науки з питань організованого завершення 2010_2011 навчального року та з інших актуальних питань діяльності навчальних закладів.

25 лютого у залі колегії Міністерства під головуванням Міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника відбулась Всеукраїнська нарада начальників управлінь освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій з питань організованого завершення 2010_2011 навчального року та з інших актуальних питань діяльності навчальних закладів.
Під час наради обговорювалися питання оптимізації шкільної мережі, реформування галузі освіти, питання збереження здоров’я та життя дітей.
У вступному слові Дмитро Табачник проінформував присутніх, що на засіданні з економічних реформ на 2011 рік визначено три пріоритетні напрямки: розвиток дошкільної освіти, упровадження інформаційно-комунікаційних технологій та розроблення Національної рамки кваліфікацій.
Порушувалося питання закриття українських шкіл. Дмитро Табачник пояснив, що усі школи в Україні – українські і відрізняються лише мовою навчання. Закриває, як і відкриває, школу не Міністерство освіти і науки, молоді та спорту, а відповідні органи місцевої влади. Питання із закриттям пов’язане не з мовними ознаками, а виключно з демографічною ситуацією.
Також, Дмитро Табачник поділився своїми враженнями з присутніми про Першу Всеукраїнську виставку дитячої творчості «Країна юних майстрів», у якій взяв участь Президент України Віктор Янукович. У виставці були представлені дитячі роботи декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва, рухомі технічні моделі, проекти і винаходи юних конструкторів, презентації результатів роботи діяльності натуралістів тощо.
Представляли свої роботи 600 дітей з усіх регіонів України, всі вони переможці міжнародних європейських або Всеукраїнських відповідних творчих змагань.
У нараді взяли участь заступник Міністра, керівники структурних підрозділів Міністерства, головний редактор видавництва «Педагогічна преса», директор Інституту інноваційних технологій та змісту освіти, заступник директора Українського центру оцінювання якості освіти, керівник національного проекту «Відкритий світ», представник Координаційного центру з упровадження економічних реформ, керівники регіональних органів управління освіти і науки.

Кiлькiсть переглядiв: 258