Повернутися до звичайного режиму

Конкурс для старшокласників - «Чи знаєш ти Європу? Допоможи Європі дізнатися про тебе!»

Конкурс здійснюється всеукраїнською мережевою радіостанцією «Наше Радіо» за фінансування Європейського Союзу при експертній і методичній підтримці Евроклубу «Право і Захист» в рамах проекту «Україна – ЄС: Конкурс щодо співпраці і регіонального розвитку серед старшокласників України».

Конкурс складається з двох турів:
Перший тур Конкурсу, заочний – тестування щодо знань про Євросоюз та різні аспекти його діяльності, зокрема, щодо технічної допомоги, яку надає ЄС Україні, а також – щодо вмінь користуватися цими знаннями
Другий тур Конкурсу, очний – презентація командами-фіналістами на конференції у м. Києві концепцій власних проектів

Загальні вимоги до участі в Конкурсі:
Конкурс є командним, тому реєстрація окремих (індивідуальних) учасників забороняється
До участі запрошуються команди, що складаються з 3 (трьох) учнів старших класів загальноосвітнього навчального закладу (школи, ліцеї, гімназії, школи-інтернати та ін.)
Всі учні мають представляти один заклад
Один навчальний заклад може запропонувати для участі виключно одну команду
Команда повинна мати керівника з викладацького складу навчального закладу, який не є капітаном, а готує команду до Конкурсу і надає організаційну допомогу учасникам

II. Перший тур Конкурсу: оn-line тестування



Тестування відбудеться не пізніше січня 2011 року. Точну дату проходження тестування буде оприлюднено на сайті Конкурсу не пізніше 10 грудня 2010 року.

Для проходження тестування команда має зареєструватися. Реєстрація триватиме до 10 грудня 2010 року. Для реєстрації обов’язкова згода трьох учасників команди та керівника з викладацького складу навчального закладу. У разі, якщо команда від навчального закладу вже зареєстрована, інша команда не зможе пройти реєстрацію. Конфліктні ситуації, коли мають намір виступити дві команди, вирішуватимуться директором навчального закладу, який своїм рішенням обиратиме команду, яка братиме участь у Конкурсі, та її склад. У разі, якщо директор навчального закладу не прийматиме рішення, в Конкурсі зможе взяти участь команда, яка зареєструвалася першою.

Тестування проходитиме визначений період для всієї України.

Тестування полягає в обиранні відповідей на запитання з чотирьох запропонованих варіантів протягом 1 (однієї) години. Кожний учасник команди відповідає самостійно. Сумарний бал учасників складатиме бал команди. За правильну відповідь учаснику додаватимуться бали; за неправильну – зніматимуться; відсутність відповіді на запитання не додаватиме і не зніматиме бали.

Тестування здійснюється відповідно Інструкції проходження on-line тестування . Вимоги, зафіксовані в Інструкції, є обов’язкові для всіх команд.

Команда, яка за результатами Тестування набере у своїй області найбільшу кількість балів, увійде у фінал Конкурсу. Інші команди отримають сертифікати учасників.

III. Другий тур Конкурсу:

презентація командами-фіналістами на конференції у м. Києві концепцій власних проектів

Команди, які увійшли у фінал, проходять до другого туру Конкурсу.

Для участі у другому турі команда-фіналіст має здійснити ознайомчий візит до регіонального партнеру спільного проекту Європейського союзу та Програми розвитку ООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" (CBA). Мета візиту – вивчення засад та практики діяльності ЄС та ООН в Україні щодо створення сприятливого середовища для сталого соціально-економічного розвитку на місцевому рівні.

За результатами візиту команда має підготувати концепцію власної ініціативи (проекту, програми діяльності) в межах власного регіону (населеного пункту). Ініціатива має відповідати пріоритетам СВА .

Витрати фіналістів, пов’язані з ознайомчим візитом, компенсуються у визначених організаторами Конкурсу розмірах.

Під час підготовки концепцій команда може отримувати безкоштовні письмові консультації від експертів Конкурсу .

Остаточно підготовлену концепцію команда оформлює у вигляді мультимедійної презентації. Вимоги щодо розробки концепцій та структури мультимедійної презентації будуть визначені та розповсюджені серед команд-фіналістів окремо.

Презентація концепцій командами-фіналістами відбудеться не пізніше першої половини травня 2011 року на конференції в місті Києві. Виступи фіналістів здійснюватимуться на конкурсних засадах. Журі другого туру Конкурсу складатиметься з провідних фахівців в галузі співпраці Україна – ЄС, розвитку місцевих громад, а також – відомих митців, журналістів, громадських діячів тощо.

Переїзд до Києва та у зворотному напрямку, проживання та харчування команд-фіналістів оплачується організаторами Конкурсу.

За результатами голосування журі буде обрано 3 (три) команди-переможця Конкурсу. Команда, яка посяде отримає перше місце у Конкурсі, буде запрошена до однієї із країн ЄС з ознайомчою поїздкою, яка оплачуватиметься організаторами Конкурсу. Дві інші команди-переможця (друге та третє місця) отримають цінні подарунки. Команди, що увійшли у фінал, але не посіли призове місце, отримають дипломи переможців та подарунки від організаторів Конкурсу.

Запитання щодо участі у Конкурсі направляйте за адресою:

euro-konkurs@hreuc.com

Кiлькiсть переглядiв: 281