День вчителя - свято, яке залишається з нами назавжди...

Професійне Міжнародне свято працівників освіти було започатковане ЮНЕСКО в 1994 році. В Україні День працівників освіти згідно з Указом Президента України від 11 вересня 1994 року № 513/93 відзначається в першу неділю жовтня і носить назву «День працівників освіти».

Сьогодні в незалежній Україні майже 860 тисяч педагогів, вихователів, майстрів виробничого навчання, науково-педагогічних працівників і управлінців. Вони навчають і виховують понад мільйон дошкільнят, навчають більше п'яти мільйонів школярів, викладають майбутню спеціальність майже трьом мільйонам студентів країни.

Скоро жовтень, а це значить, що Україна відзначатиме День працівників освіти. Професія вчителя — одна з найдавніших на Землі.

Це свято за доброю традицією є більш ніж просто одним з професійних свят.

День вчителя є справжньою урочистістю національного, суспільного масштабу. Адже немає в світі людини, чия доля ніколи не перетиналася б з долею вчителя, вихователя, педагога.

Без лукавства можна назвати вчителів нашими другими батьками. Адже в школі діти проводять більшу частину дня і саме в школі отримуються міцні знання, розширюється світогляд, вчителі допомагають визначити своє місце в житті. Роки не зітруть пам’ять про вчителів, які сіяли «розумне, добре, вічне» у дитячі душі, і виростили, виховали, підготували до дорослого життя. Адже саме подорослішавши, розуміємо, яким важливим був цей період життя, яким цінним скарбом є знання, отримані під час навчання.

Шановні ! Хай міцне здоров’я стане підґрунтям для щоденних творчих здобутків, а кожен урок буде шедевром педагогічної майстерності. Нехай засіяні Вами лани заколосяться щедрим врожаєм, а зерна Вашої турботи проростуть глибокою вдячністю, шаною і любов’ю вихованців, щастям і радістю, затишком і благополуччям.

Із святом вас, любі наші вчителі.

Ти - учитель,

Ти - сіяч недремний

І невтомний мудрий садівник.

Знаєш ти предивні таємниці,

Розум твій розпалює вогонь.

Лікар ти, котрий лікує душі

І до сонця повертає всіх,

Капітан - у морі, а на суші -

Ти наставник юних, молодих.

Ти - коваль, поет і будівничий,

Добротворець і дозорець ти.

До дітей тебе веде і кличе,

Світлий образ нашої мети.

І в день такий урочистий, святковий

Дозвольте Вашу працю вшанувать.

І квіти всі, принесені сьогодні,

Від всього серця Вам подарувать.

/Files/images/####День вчителя .jpg

Кiлькiсть переглядiв: 481