Повернутися до звичайного режиму

шкільна форма і чи можна її полюбити?

Мабуть, не раз, збираючись до школи, Ти ловиш себе на думці, що шкільна форма допекла Тобі до печінок. Не можеш її бачити. Навіщо вона, така одноманітна та нудна, потрібна, коли так зручно бігати в джинсах та майках, светриках та модних штанцях, спідниці чи сарафані? Хто і для чого її тільки вигадав? А ще Ти, певне, думаєш: як же дорослі добре влаштувалися - форми не носять, ну, хіба військові, міліціонери та провідники... Давай про це поговоримо.

Ти помиляєшся, думаючи, що дорослі не носять форму. Носять! Але не завжди для Тебе їхній одяг виглядає формою. От я працюю адвокатом. Це такі спеціально навчені люди, які змагаються в суді з суддями, іншими адвокатами або прокурорами. Щоб нічого не відволікало мене від складної та важливої роботи, а також для того, щоб мене серйозно сприймали мої партнери, на мені має бути «форма» - строгий костюм. Гадаєш, мені подобається носити костюми? Ні. Я люблю джинси, шовкові топи та смугасті светри. Але я граю за правилами, бо результат моєї роботи для мене важливіший за те, як я вдягнена.

Чоловіки, гадаєш, залюбки вдягають щоранку краватку? По секрету скажу: вони називають краватку зашморгом, але ж мусять носити! Бо краватка дає сигнал іншим людям, що цей чоловік - поважна людина й відповідальний працівник! Так і Ти. Форма дозволяє Тобі не відволікатися на сторонні речі, а вчитися. Для цього, власне, й створені школи: щоб вчитися спілкуватися та отримувати знання. На уроці не час, побачивши на подружці модні джинси, обговорювати, де вони куплені.

Одноманітний одяг завжди нудний. Але ж його можна прикрашати! Так я роблю зі своїм «адвокатським» костюмом. Треба увімкнути фантазію - і Тобі все вдасться. От візьмімо, наприклад, шкільний піджак. Нудний? І справді. Але його можна прикрасити брошками, значками, хустинками!..

Брошки та значки можна купити. Вони всюди продаються - романтичні, смішні, страшні, будь-які. А є такі чудові значки, які можна розкрити й що завгодно вкласти всередину: картинку, фотку (наприклад, улюбленого футболіста чи співачки)! Якщо Ти підлабузник - можна вкласти фотку улюбленого вчителя. Можна вкласти й свою, котову, песика, сусіда по парті...
Єдине правило - прикраси не повинні бути занадто великими, щоб не відволікати Тебе, учительку та однокласників від навчання.

Ціле мистецтво - бути приборкувачем шаликів та хусток. Погодься, вони чимось схожі на змій! Якщо мама Тебе навчить, або Ти сама вигадаєш, як ними можна прикрашати одяг, то будеш найстильнішою дівчинкою в класі. Шалики та хустки можна красиво викладати на комірець, можна скручувати їх або вив'язувати чарівними вузликами. Вдало дібраний пасок також може змінити вигляд Твоєї шкільної спідниці або шкільних штанців. Паски можна прикрашати гаптуванням та китицями, спробуй!

Є ще ґудзики, їх можна міняти щотижня. А можна навіть частіше - залежно від того, наскільки Тебе приваблює ця ідея й скільки Ти матимеш терпіння. Госпо та Динько вже вчили Тебе пришивати ґудзики. А я розповім, які вони можуть бути. Бувають ґудзики, що виглядають як справжні самоцвіти, хіба ж вони не прикрасять Твій піджак? Або ґудзики у вигляді кумедних павучків? А ще ж є справжні «морські» ґудзики - золотаві, з якірцями! А які гарні бувають ґудзики у формі пуп'янків троянд... А ще ґудзики можна робити самому. Обтягувати їх шкірою чи тканиною, робити з ґудзиків зображення улюблених тварин чи героїв мультиків, можна навіть портрети всієї родини відтворити на ґудзиках!

Хлопчики, звісно, можуть набурмоситися на мене та сказати: «Тю, це поради для дівчаток!» А от і ні. Є значки, що пасують більше хлопцям, ніж дівчатам! Ґудзики теж можуть бути суто чоловічими! А ще й паски! А ще Ти можеш чіпляти до кишені брелоки: наприклад, пришпильно буде, коли з Твоєї кишені спускатиметься крихітний павучок або піратик.

Ще можна нашити на піджакову підкладку спеціальну потаємну кишеню, і ховати там шпигунське приладдя, телефон, ліхтарик, детальки конструктора, маленького кораблика чи машинку, збільшуване скельце, гумки, таємні записки, піратські попередження, або просто блокнот! А можна посадити туди дресированого пацючка - звісно, якщо він у Тебе справді дресирований і Ти не боїшся, що він Тебе вкусить або накапостить у потаємну кишеню!

За допомогою прикрас до шкільної форми Ти можеш знайти нових друзів. Бо всім буде цікаво дізнатися, як зробити таку гарну брошку, значок чи ґудзики, як нашити справжню шпигунську потаємну кишеню. І Ти можеш навчити своїх друзів.

А ще Ти зможеш подружитися зі своєю шкільною формою, - може, їй і самій сумно через те, що її вигадали такою нудною. Та й узагалі, знай, що настрій значно покращується, коли Ти посміхаєшся людям та речам, яких зустрічаєш день у день! То краще спробувати полюбити їх, ніж дратуватися й супитися. Спробуй це зробити на прикладі власної шкільної форми!

Кiлькiсть переглядiв: 252