Шкільний іспит з іноземної мови у 2018 році

Як проведуть шкільний іспит з іноземної мови у 2018 році

Міністерством освіти надані роз'яснення щодо особливостей проведення державної підсумкової атестації з іноземних мов у 2017/18 навчальному році. Відповідний лист підписаний заступником міністра Павлом Хобзеєм.

У відомстві зазначають, що державна підсумкова атестація з англійської, німецької, іспанської або французької мов буде проводитись як предмет за вибором.

Для проведення ДПА з іноземної мови у формі ЗНО у предметному тесті використовуються завдання двох рівнів складності: стандарту та профільного.

Учні, які бажають проходити ДПА з іноземної мови у формі ЗНО та вивчали цю іноземну мову на рівні стандарту або академічному рівні, мають у процесі реєстрації для участі в ЗНО зазначати рівень складності завдань «стандарту» (такі учні отримують оцінку за ДПА за результатами виконання частини завдань тесту, яка відповідає рівню стандарту або академічному).

Учні, які бажають проходити ДПА з іноземної мови у формі ЗНО та вивчали цю іноземну мову на профільному рівні - мають зазначати рівень складності завдань «профільний» (такі учні отримують оцінку за ДПА за результатами виконання завдань усього тесту).

Учням, які у 2017, 2018 роках (по 01 червня 2018 pоку з англійської мови, по 29 травня 2018 року - з іспанської, німецької, французької мов) отримали міжнародний сертифікат (диплом) мовного іспиту Deutches Sprachdiplom (DSD), Österreichisches Sprachdiplom Deutsch (ÖSD), Goethe-Zertifikat В1, Goethe- Zertifikat B2 - німецька мова; DELF/DALF - французька мова; IELTS, TOEFL, Cambridge English Language Assessment, Pearson Test of English (PTE – англійська мова; D.E.L.E. - іспанська мова) рівня В1 або вище - y paзi вивчення відповідної мови на рівні стандарту або академічному рівні, рівня В2 або вище - у разі вивчення відповідної мови на рівні стандарту або академічному рівні, рівня В2 або вище – у разі вивчення відповідної мови на профільному рівні, результати зазначених іспитів (за бажанням випускника) зараховуються як результати ДПА і у додаток до атестата про повну загальну середню освіту виставляється оцінка за ДПА з іноземної мови 12 балів.

Учням, які отримали міжнародний сертифікат (диплом) мовного іспиту після реєстрації для проходження ДПА з іноземної мови у формі ЗНО (у період з 19 березня по 01 квітня 2018 p.) i до 02 квітня 2018 р. не здійснили перереєстрацію, виставляється оцінка за ДПА з іноземної мови за результатами ЗНО.

Учням, які отримають міжнародний сертифікат (диплом) мовного іспиту рівня B-1 , В-2 (і вище) у період з 03 квітня до 01 червня 2018 року з англійської мови (до 29 травня - з іспанської, німецької, французької мов) і які проходитимуть ДПА з іноземної мови у формі ЗНО, у додаток до атестата про повну загальну середню освіту (за зверненням випускника) виставляється оцінка за ДПА з іноземної мови 12 балів.

Як відомо, Українським центром оцінювання якості освіти внесено суттєві зміни до змісту тестових робіт ЗНО з англійської, іспанської, німецької та французької мов. У 2018 році всі тести з іноземної мови міститимуть нову частину «Розуміння мови на слух (аудіювання)».

ДЖЕРЕЛО

ЗНО з іноземних мов: що нового очікує випускників?

Кiлькiсть переглядiв: 275